Lady Dahmer

Lady Dahmer är en klyftig kvinna som förstår sin målgrupp, och är jättebra på att sälja det den målgruppen vill höra på ett mycket underhållande vis, fullt med hyperbol. Hon är ett geni när det kommer till att predika för kören, lite i samma stil som USA:s opinionsbaserade shower som förvandlat det politiska klimatet till underhållning. Där extrema nyanslösa positioner och ord i versaler ersätter debatter och mångfacetterade argument.

Själv tycker jag det är synd, för det polariserar i stället för enar, och flyttar massorna länge och längre ifrån varandra. Extrema feminister får vatten på sin kvarn medan de cirkelrunkar ikapp, medan anti-feministerna kan peka på Lady Dahmer när de vill komma med dumheter som att feminism är mansfientligt. Under tiden känner de ”sansade” feministerna att de inte hör hemma inom feminismen, när den representaras av såna här kompromisslösa personer med såna här åsikter som yttras på såna här vis.

Men det som gjorde mig mest ledsen är att hon är fientligt inställd till att män ska vara med och leda och driva feminism tillsammans med kvinnor. Att hon vill att män bara ska stå i bakgrunden och stötta. För då gör hon feminism till en kvinnofråga, vilket det absolut inte är. Och även om det var det måste män med döttrar ändå få vara drivande i att gynna en framtid som behandlar deras döttrar väl när de växer upp.

Jag är man, och jag är definitivt feminist. Men jag gillar inte Lady Dahmer. Och då menar jag inte personen, utan karaktären hon spelar.

Annonser
Det här inlägget postades i Laserstrålar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s