Journalistik

http://www.expressen.se/kronikorer/ulf-nilson/om-jag-hade-rostratt-skulle-jag-inte-rosta-pa-barack-obama-och-inte-pa-mitt-rom/

 

Det fascinerar mig hur någon som säger sig ha arbetat med amerikansk politik i 50 år kan vara så okunnig. Om vi helt bortser från det faktum att en röst som inte läggs på Obama lika gärna kunde vara en röst som läggs på Romney, så har den här mannen helt enkelt fel. Han snackar om Irans kärnvapen, som han säger är världens farligaste hot just nu. Detta för att han helt och hållet köpt republikanernas talking points, trots att alla USA:s underrättelsetjänster säger att Iran INTE har kärnvapen och INTE kommer kunna ha de förrän många år framåt även om de börjat försöka utveckla dem idag — vilket man INTE har några tecken på att de gör. Och om USA:s underrättelsetjänst inte räcker så säger Israels detsamma. Att Iran har kärnvapen är helt enkelt mer fel än att Saddam hade WMD. HUR kan Expressen låta sina skribenter publicera faktafel så här? Även om det är en åsiktsbaserad text borde åsikterna ändå behöva beröra FAKTA, eller så borde han åtminstone säga att det är hans personliga tro att Iran har kärnvapen. En tro som inte backas upp av internationella underrättelsetjänster.

Att Obama under 4 år (med 100% motstånd från republikanerna, som erkänt att deras högsta prioritet är att sabotera för Obama med historiskt många filibusters) inte har hunnit fixa kollapsen av ett system som byggdes upp under 40 år tänker jag inte ens kommentera. Det är för korkat. Jag håller inte med om att Obama varit speciellt bra, men man behöver inte komma med lögner och idioti för att kritisera honom. Helt sjukt att såna här människor kan bli korrespondenter. Jag förstår varför man inte kan kommentera på artikeln.

Åh, och han skriver att det bara kan finnas en anledning till varför Romney vägrar redovisa sina finanser, och det är att folk skulle bli avundsjuka. Hur jävla barnsligt är inte det simpla tankesättet? Som en 15-årig tjej som säger att alla som ogillar henne för att hon beter sig som en skitunge egentligen bara är avundsjuka. Jag kan komma på ett annat skäl: I det han faktiskt har redovisat betalade Romney bara 14% i inkomstskatt. Det är skitlågt, och då är det ändå från ett år som han VISSTE att han skulle behöva redovisa. Det är alltså förmodligen mycket högre än vad han betalat tidigare. Han vill alltså inte visa hur han smiter från att betala skatt. Det handlar förmodligen inte alls om rädsla för avundsjuka. Alla vet redan att Romney är sjukt jävla snuskrik.

Annonser
Det här inlägget postades i Laserstrålar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Journalistik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s