Assange

Läser folk kommentarer angående hela Assange-grejen. Blir påmind om hur gärna folk yttrar sina åsikter, oavsett hur oinsatta de är i frågan. Det är viktigare att ha en åsikt än att vara insatt. Som om det faktiskt har att göra med våldtäktsanklagelserna på riktigt. ”Om han är oskyldig är det ju bara att komma till Sverige”, säger man och tror det är våldtäktsanklagelserna han flyr från. Det man har missat helt är att det finns en verklig risk att Sverige lämnar ut Assange till USA (något man gjort förut) och att USA sedan håller honom inspärrad utan rättegång i en sådär 8 år (något man gjort förut) medan man dessutom torterar honom (något man gjort förut). ”Nej då, USA skulle aldrig göra så, av med foliehatten”. Okej. Aldrig? Fråga fångarna på Guantanamo om de fått någon rättegång, misstänkta terrorister precis som Assange är i USA:s ögon. Fråga Bradley Manning om han fått någon rättegång, eller om han i stället fick ligga naken på ett stengolv med hög musik.

Annonser
Det här inlägget postades i Laserstrålar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Assange

 1. WysiWyg skriver:

  Bara en sak; han är inte anklagad för våldtäkt. Ingen, inte ens de påstådda offren, har sagt att han haft sex med dem mot deras vilja. Den enda fråga som finns är huruvida det är olagligt att skippa kondom, alternativt medvetet förstöra den, trots att ens partner krävt en (fungerande) kondom.

  (Som alltid; detta är så som jag uppfattat det, jag kan ha fel.)

 2. Erik skriver:

  Nu är jag inte så insatt, men varför skulle han löpa större risk att bli överlämnad nu än när han befann sig i sverige tidigare?
  För övrigt tvivlar jag starkt på att de som har hand om det hela i USA vill riskera att göra honom till martyr genom att tortera honom osv. Det vore inte särskilt lyckat politiskt.

  • WysiWyg skriver:

   Konspirationsteoretikern i mig börjar pingla om att sexskandaler är perfekta för att förstöra martyrer. Och det faktum att det var en jätteskandal hindrade dem inte från att göra det mot Manning.

  • Beror på vad som hänt bakom kulisserna. Om USA snackat med Sverige efter hans första vistelse här. Sånt vet vi ju inte. Angående tortyren har det inte hindrat dem att tortera sina egna medborgare, såväl som misstänkta terrorister. Även om det skulle läcka ut att Assange blir torterad, skulle de flesta inte bry sig. De flesta skulle inte ens veta det. Precis som de flesta inte vet om Manning, eller inte bryr sig. Förra året dödade USA en 16-årig pojke som var en amerikansk medborgare. Folk bryr sig inte. Det går att komma undan med ungefär vad som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s