Vapenkontroll

Okej, dags för ett långt inlägg. För ett tag sedan mördades över ett dussin människor i Aurora, Colorado i USA. Varje gång något sånt händer (senast var det ett attentat som skadade demokratiske politikern Kathy Gifford och dödade flera åskådare) väcks debatten om vapenkontroll, medan republikanerna menar att det inte är passande att diskutera det precis efter att många dödats av automatvapen.

Men diskussionen dyker ändå upp lite halvt som halvt, och vissa på högerns sida av argumentet säger att vänstern inte kan vara för legalisering av droger samtidigt som vi vill ha antivapenlagar. Antingen är lagar mot något bra, eller dåligt, liksom. Jag ser många lägga fram det och tycka det är jättesmarta, och det hade varit ett bra argument OM vänstern verkligen ville ha ett förbud mot vapen. Men så ligger det inte till.

Skjutvapen ska inte vara olagliga. Självklart inte. Precis som med droger borde skjutvapen vara lagliga men reglerade av regeringen. När något finns att köpa lagligt finns det mindre tillfälle och anledning att kriminalisera marknaden, vilket gör det lättare för regeringen och myndigheter att reglera marknaden. Den amerikanska regeringen måste kunna reglera vapenhandeln. Det är vad det handlar om. Så det går inte att jämföra det med att vänstern skulle vilja kriminalisera vapen så som droger är kriminaliserade idag.

Det här inlägget postades i Laserstrålar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s