Orättvist

Invandrare ska få billigare (eller var det gratis?) körkort.
Gnällkören början om 3, 2, 1… WHÄÄÄH! WHÄÄÄH! Herregud.

Känns det som ett orättvist övertag?

Jag tycker inte vita svenskfödda heterosexuella män (som Sverigedemokraterna till mesta dels består av) ska gnälla så mycket över att bruna fattiga människor från mer eller mindre krigshärjade länder får något som de vita svenskfödda heterosexuella männen inte får. Jag tycker vi vita svenskfödda heterosexuella män kan säga ”bra, då blir det lite lättare för invandrarna att söka jobb på samma villlkor som oss och därmed kanske bli en produktiv medlem av vårt samhälle”. Men i stället tjuter man som en avundsjuk unge när syskonet som har halsfluss får äta massa glass.

Vill ni snacka orättvisa övertag kan vi ju snacka om vilket jävla orättvist företag du har om du är född som vit. Eller som en vit man. Eller som en vit heterosexuell man. Eller som en vit heterosexuell man i ett land som Sverige. Eller som en vit heterosexuell man i ett land som Sverige, i ett medelklasshem. Vill du verkligen snacka om orättvisa övertag? Verkligen?

Annonser
Det här inlägget postades i Laserstrålar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Orättvist

  1. WysiWyg skriver:

    Borde det inte vara mer logiskt att basera finansiell hjälp för att skaffa körkort på ens ekonomiska situation snarare än ens ursprung? *förvirrad*
    En annan lösning är så klart att erbjuda arbetslösa att ta körkort på Arbetsförmedlingens bekostnad.

    (Märk väl att jag inte opponerar mig mot dina tankar om att vi (?) har det väldigt bra och borde sluta gnälla när de som har det mindre bra får hjälp.)

  2. ”Borde det inte vara mer logiskt att basera finansiell hjälp för att skaffa körkort på ens ekonomiska situation snarare än ens ursprung?”

    Fast det är inte det folk är förbannade över. De är inte förbannade över att någon med robust ekonomi får hjälp. Den distinktionen gör man inte. Sen har jag svårt att tänka mig att man inte inkluderar såna förbehållningar i förslaget. Plus att de flesta som har det välställt med största sannolikhet redan har körkort, eller inte kommer ansöka om hjälpen för att spara ett par 1000-lappar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s