K Street

Såg en gäst på TV4 i morse. En liten man som var där för att diskutera varför så många säger nej till att bli Socialdemokraternas partiledare. Det stod att den här lille mannen kom från en organisation vid namn ”K-street advisors”.

Vänta nu, tänkte jag. K-Street känner jag igen. Det är ju ett enormt centrum för lobbyister i USA. Är det verkligen..? Och jag, efter att jag googlat och läst igenom lite på kstreet.se kan jag inte låta bli att det låter oroväckande mycket som lobbyister. Det vill säga vad företag anlitar för att bland annat påverka politiker till deras fördel. En inkörsport för korruption.

”Därför är företag och organisationer beroende av att förstå och kunna navigera i gränslandet mellan marknad och politik”

”Till oss kommer kunder som vill öka sin handlingsfrihet på marknader med omfattande politiska regleringar”

”Vi talar inte externt om vilka kunder vi arbetar för eller vilka vi inte arbetar för. Det är kunden som äger resultatet av vårt arbete. Skälet är också att mycket av det vi gör för våra kunder är av känslig art, antingen affärskritiskt eller politiskt.”

”Politikerna börjar tala om att skärpa reglerna

Kommer detta ursprungligen fån EU? Hur kommer det sig att den där riksdagsledamoten ställer den ansvariga ministern mot väggen så hårt? Varför blir du kritiserad i media av departementschefen? Det är uppenbart att nya regler kraftigt kommer att påverka en del av företagets verksamhet.”

Är det bara jag som tolkar olyckliga citat tillsammans med ett olyckligt namn? Eller är det lobbyistverksamhet vi talar om här?

Annonser
Det här inlägget postades i Laserstrålar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till K Street

  1. Ser nu att de ogenerat kallar sig själva för lobbyister på Twitter. USCH!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s